Placinta creata

de La Ancuta in Aperitive / Garnituri, 22 Feb 2011 | 22689 vizualizari

 

Multumesc Vladimir (MotanLaOale). Este tare buna.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta
  • 500 g branza de vaci
  • 150 g telemea
  • 150 g branza de burduf
  • 500 ml lapte
  • 400 ml iaurt
  • 6 oua
  • 2 plicuri vanilie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta creata:

Dezghetam foile de placinta.

Pentru umplutura mixam bine 3 oua iar apoi adaugam telemeaua rasa, branza de burduf si cea de vaci. Amestecam bine pana se omogenizeaza.

Intindem pe masa o foaie de placinta si ungem cu ulei. Punem inca o foaie peste. Pe jumatate de foaie punem 5 linguri de umplutura. Acoperim cu cealalta jumatate si strangem foaie ca pe un evantai de hartie.

Punem "evantaiul" in tava unsa cu ulei. Procedam la fel pana gatam toate foile de placinta si toata umplutura.

Ungem placinta cu ulei si dam la cuptor, la foc potrivit pana se rumeneste deasupra (~30 minute)

Intre timp mixam celelalte 3 oua si adaugam iaurtul si laptele iar la final vanilia.

Dupa ce s-a rumenit scoatem placinta din cuptor si turnam amestecul de lapte cu iaurt.

Dam la cuptor pentru inca 30 de minute. Placinta trebuie sa fie rumenita frumos.

Lasam sa se raceasca si portionam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta creata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

DIANA B 1

24.02.2011, 09:34

Pupici , Ancuta si bun gasit !

La Ancuta 1

24.02.2011, 13:28

Diva

La Ancuta 1

24.02.2011, 13:28

Diana multumesc si ma bucur ca ai revenit

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Oua de gasca umplute